Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Цигарите се отказват най-лесно в петък

Цигарите се отказват най-лесно в петък

Цигарите се отказват най-лесно в петък

Всички, които отчаяно искат да откажат цигарите, могат да пробват да направят това в петък. Този ден от седмицата е най-подходящият за отказване на страшния порок, който преследва милиони хора по света.

Според последните проучвания на британски учени петият ден от седмицата и човешката физиология взаимодействат добре, що се отнася до отказване на фасовете.

Това твърдение на британските експерти са базирани на ново изследване, което доказва, че петъчният ден е точният за онези, които искат да откажат цигарите. И макар у нас петък да е известен като ден на майстора, когато хората излизат и се забавляват с приятели в компанията на различни напитки и цигарен дим на Острова научните работници са сигурни, че през петото денонощие с най-голям успех се отказва тютюнът.

Британският екип специалисти, който наскоро доказа, че четвъртък е най-добрият ден за секс, защото в тялото на мъжете и жените се произвежда пет пъти по-голямо количество полови хормони, са попълни всички дни от седмицата с най-подходящите занимания, които хората могат да правят най-пълноценно.

От същото изследване се потвърждава, че понеделник наистина е най-тежкият ден от седмицата. Тогава вероятността от инфаркт нараства с 20%, а продуктивността спада с 40%;

Как да откажем цигарите

Според статистиката ежегодно в света умират около милиона души от заболявания, причинени от пушенето на цигари. Общият брой на смъртните случаи през 20-ти век по тази причина е 100 милиона, което е много повече, отколкото загубите от войните. Очаква се този брой да достигне 1 милиард настоящия 21 век, ако не се предприемат мерки.

В следващите 20 години цигарите може да се превърнат в най-голямата причина за сериозни заболявания или преждевременна смърт.

Статистиката сочи, че смъртността в следствие на заболявания, свързани с тютюнопушенето, няма да може да бъде намалена през предстоящите 30-50 години, ако пушачите не бъдат стимулирани да се откажат.

Вижте още:

- Отказване на цигарите с хипнотерапия;

- Недоспиването или цигарите са по-вредни

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
vanio
vanio
15.07.2011 17:54
Интересно твърдение :P И аз съм за волята. Ето тука има няколко статии, които ми помогнаха, цигари, отказване.
0
0
Bulgariana
Bulgariana
01.07.2011 21:07
Аз отказах цигарите преди година с воля. Само воля е нужна и нищо друго. Бях върла пушачка и през годините правех няколко плахи опита да откажа цигарите, но не би. Дерзайте.
0
0