Училище за родители продължава със семинар за вредните навици при децата
Училище за родители продължава със семинар за вредните навици при децата / снимка: община Благоевград

Д-р Антон Билев - главен експерт “Здравеопазване” към община Благоевград, ще запознае родителите с причините за създаване на вредните навици у децата и ролята на семейството за предотвратяването и преодоляването им. Семинарът е част от  проекта “Училище за родители”. 

Проявата е насрочена за утре от 17.30 часа в Целодневна детска градина №1 “Ведрица”.С провеждането на изнесени дискусионни срещи в училищата и детските градини повече родители ще имат възможност да се запознаят с проекта на община Благоевград “Училище за родители”, да ползват услугите на специалисти в различни области и да получат информация и помощ по проблеми свързани с отглеждането и възпитанието на децата им.


“Училище за родители” е част от общинската програма “Превенция на насилието сред подрастващите”, която има за цел предотвратяването на насилието в училищата и детските заведения,  и гарантирането на нормалното протичане на учебния процес. В програмата е предвидено  провеждане на серия от интерактивни занимания за деца, популяризиране и представяне дейностите на ОДК, на различните спортни клубове, танцови формации и школи по изкуствата сред децата, учениците, родителите и педагогическите кадри, лекционно - дискусионни срещи с родители, обучения на педагози, психолози и мед.работници.