.

Гледането на телевизия вреди на психическото и умственото развитие

Родителите все по-често използват телевизора като начин да укротят детето и да се забавлява с нещо, докато те вършат своите ежедневни задължения. Това се отнася дори за най-малките деца, които едва са проходили. Едни от последните проучвания показват

Гледането на телевизия вреди на психическото и умственото развитие
Роди
елите все по-често използват телевизора като начин да укротят детето и да се забавлява с нещо, докато те вършат своите ежедневни задължения. Това се отнася дори за най-малките деца, които едва са проходили. Едни от последните проучвания показват, че подобен подход може да се окаже доста опасен за развитието на малчуганите.

Децата, които постоянно са пред малкия екран, изостават в психическото и умственото си развитие. До този извод се е стигнало след направен анализ над 260 деца. 14-месечните деца, които постоянно са пред телевизора, изостават с 33% от развитието си в сравнение с техните връстници, които не са оставяни да гледат дълго филмчета и телевизионни предавания.

Най-сериозни последици има върху тяхното езиково развитие. За това не е виновна телевизията, а родителите, които не общуват с децата си, почти не си играят с тях и не развиват техните способности.

Учените съветват родителите да гледат телевизия, само когато децата са навън или спят, за да не ги научават от малки на този вреден навик.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...